ליווי והדרכת מנהלי קהילה, בעלי תפקיד ורכזי שירותים בקיבוץ בעבודתם השוטפת

אני מעניקים שירותי ליווי מקצועי והדרכה למנהלי הקהילה, בעלי תפקיד ורכזי שירותים בקיבוץ. ההדרכה עוסקת בהתמודדות עם סוגיות מקצועיות בעבודתו השוטפת של בעל התפקיד, פיתוח מקצועי של מענים סביב צרכי הקהילה, בניית מערכי עבודה מסודרים, פתרון משברים וניהול קונפליקטים, פיתוח מיומנויות של ניהול, הובלה והנהגה, פוליטיקה ארגונית, שותפות ציבור ותקשורת מקדמת עם חברים יחד עם מיומנויות ניהול פרקטיות.

החברה הקיבוצית עברה ועוברת שינויים רבים ומשמעותיים בכל מישורי החיים. לצד השינויים נראה כי המעורבות החברתית והרגישות לאנשים המתמודדים עם משברים, קשיים, טראומות, מחלות כרוניות ובעלי צרכים מיוחדים שינו את פניהן, אך לא נפגעו במהותן ובחשיבותן, ואלה קיימים גם כיום בכל קהילה באשר היא, כל קהילה בדרכה.
משברי חיים, נסיבות מורכבות, נכויות וצרכים מיוחדים הינם חלק טבעי מהחיים בכלל ומנת חלקם של חברי ותושבי הקהילות שלנו. במדינת ישראל חיים כיום 1.5 מיליון אנשים עם מוגבלות (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 2019). זהו מרקם אנושי טבעי המתקיים בקרבנו ובקהילות בהן אנו חיים. לתפישתנו, כדאי להיערך להתמודדות מיטיבה עם מכלול הקשיים והמורכבויות הקיימות בחיים לצד אנשים ומשפחות בעלות צרכים מיוחדים, בדרך מכבדת, עניינית מקצועית ושיטתית.

כאשר חבר קהילה נמצא במשבר פרטני או משפחתי, עומדת בפני מנהל/מזכיר/בעל תפקיד המנהלים ומטפלים במשבר משימה כפולה: תחילה, עליו לייצב את המערכת הרגשית, קוגניטיבית והתפקודית של האדם, המשפחה והסביבה השרויים ומושפעים מהמשבר, לסייע להביאם ליצירת איזון מחודש. בנוסף, עליו לשאוף להפוך את האירועים הקשים למנוף שיביא את האדם, משפחה, סביבה לידי צמיחה אישית וארגונית. האחריות המונחת על כתפי מנהל המשבר לדאגה לפרט, בד בבד עם הקהילה, דורשת עבודה מערכתית רבת משתתפים. בניית שיתופי הפעולה, חלוקת האחריות, ועבודת הצוות המיטבית היא עבודה עדינה וחשובה.
אנו עובדות שנים רבות  בתוך קיבוצים וקהילות קטנות בתחומי טיפול, שיקום, הדרכת מנהלים וליווי בעלי תפקיד לצד פיתוח וביסוס מענים חדשים רלוונטיים בתוך הקיבוץ. מתוך ניסיוננו פיתחנו מספר מענים מקצועיים, אנושיים ופרקטיים להתמודדות מיטיבה עם צרכים ואתגרים עכשוויים של קיבוצים וקהילות, בהתאמה אישית לכל קהילה.


Coi בניית אתרים
דף הבית טלפון פייסבוק